Esimies

Esimerkkejä tilanteista, joissa mentorista ja/tai coachista on hyötyä.

Tasapainoa ja hyvinvointia etsimässä

Mietitkö ammatillista kehittymistäsi? Onko sinulla haasteita töissä tai kotona? Kohtaatko ongelmia työyhteisössäsi? Mietitkö miten pitäisi toimia? Tunnetko riittämättömyyttä? Oletko tyytymätön työhösi? Onko kaikki ihan hyvin eikä kuitenkaan ole? Pitämällä huolta itsestäsi varmistat työsi tuloksellisuuden ja kun sinä voit hyvin, muutkin ympärilläsi voivat paremmin. Elämän eri osa-alueiden yhdistäminen on mahdollista.

Odotusten ristitulesta kokonaisuuksien hallintaan

Esimiehenä edustat johtoa ja johdon näkemyksiä alaisillesi. Se ei aina ole helppoa. Haluat olla hyvä esimies ja kaipaat tukea esimiestyössä onnistumiseesi. Esimiehenä teet työtä koko persoonallasi ja haluat löytää itsellesi luontaisen tavan toimia ja johtaa. Sinulta odotetaan tuloksia ja tiimiläisesi odottavat lisää resursseja. Miten saada aikaan tuloksia ja samaan aikaan varmistaa työyhteisön hyvä ilmapiiri ja alaisten työhyvinvointi ja terveys. Asioiden pohtiminen yhdessä mentorin kanssa tuo uusia näkokulmia ja/tai uusia työkaluja onnistumiseesi.

Uutta potkua urasuunnitteluun

Tässäkö tämä nyt oli – ura? Eläkeikään on vielä aikaa ja jotain muutakin voisi tehdä. Mutta mitä? Pohdi tilannettasi, toiveitasi ja tarpeitasi tulevaisuuden suhteen mentorin tai coachin kanssa. 

Henkilöstösuunnittelun haasteet

Pitäisikö palkata lisää henkilöstöä vai pitäisikö säästää henkilöstökuluissa? Hyvin tehty henkilöstösuunnittelu on yrityksesi tuloksen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tarvitsetko tukea rekrytoinnin onnistumisen varmistamiseksi tai tukea irtisanomistilanteeseen. Mentorilla on kokemusta vastaavanlaisista tilanteista ja mentorin tai coachin avulla selviät tilanteista niin, että lopputulos on toivottu. 

Kitke kiire, luo levollisuutta

Kiire, kiire ja kiire. Ei ehdi, on myöhässä, kaikki hoituu viime tipassa ja jatkuva kiire stressaa. Pysähdy pohtimaan tilannettasi ennen kuin vatsahaava tai sydänkohtaus pakottavat pysähtymään.