Kannustava palkitseminen!

Motivaatio on sisäinen käyttövoima, joka aktivoi ihmisen ponnistelemaan haluamiinsa tavoitteisiin. Kun ihminen kokee tekevänsä itselleen sopivaa, kiinnostavaa ja riittävän haastavaa työtä, hän on tyytyväinen. Sen lisäksi, että yrityksessä kiinnitetään huomiota henkilöstön motivaatiotekijöihin, on myös oleellista huolehtia sopivasta ja haluttuun suuntaan ohjaavasta palkitsemisesta.

Jokaisessa yrityksessä tulee olla toimiva ja työntekijöitä kannustava palkitsemisjärjestelmä. Yrityksen strategia määrittelee asetettavat tavoitteet palkitsemisen edellytyksiksi. Suoritusten arvioinnin ja siitä lähtevän palkitsemisen tulee tukea niitä tavoitteita, joita liiketoiminnan kehittymiselle on asetettu. Sen lisäksi, että jokainen työntekijä saa oikeudenmukaisen palkan työstään, muunkinlainen palkitseminen hyvin tehdystä työstä on oleellista.

Kenelle

Johtajille, esimiehille, tiiminvetäjille ja henkilöstöhallinnon ammattilaisille, joiden työhön kuuluu palkitsemisen kehittäminen ja toteutus.

Miksi tämä valmennus?

Toimiva palkitsemisjärjestelmä houkuttelee osaavaa työvoimaa yritykseen ja sitouttaa nykyistä henkilöstöä pysymään yrityksessä. Myös muita kuin rahallisen palkitsemisen muotoja tarvitaan. Palkitsemisjärjestelmän, johon liittyy sekä taloudellista että ei-taloudellista palkitsemista, tulee olla selkeä ja oikeudenmukainen. Jokaisen tulee tietää mistä, milloin ja ketä palkitaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää yrityskohtaisesta valmennuksesta! Pyydä tarjous p. 040-531 4637 tai info@mentoritas.fi