Ääni ratkaisee

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Eduskuntavaalit taas olivat ja menivät. Äänet ratkaisivat ja uudet edustajat aloittavat eduskuntatyönsä. Kohta saadaan myös uusi hallitus. Laitetaanko Suomi nyt kuntoon, jää nähtäväksi.

On  myös yksi toinen asia, missä ääni todella ratkaisee.  Se vaikuttaa meidän elämiimme merkittävästi. Se on oman pään sisäinen ääni. Oletko miettinyt, kuka siellä kulloinkin puhuu? Onko siellä ankaran isän ääni vai uhrina elävän äidin ääni? Onko siellä se puoli sinusta, joka ei usko sinuun ja tekemisiisi ja itsepintaisesti jankuttaa, että sinusta ei ole mihinkään. Puhuuko sinulle tuomitseva ja syyttävä puoli itsestäsi ja kuinka usein? Miksi kuuntelet sitä?

Vaikeaahan se on hymyillä, kun ääni päässä piiskaa ja lannistaa. Sitten kuulet toisen äänen, joka vaatii hymyilemään. Miellyttämään, lunastamaan paikkasi tässä maailmankaikkeudessa. Hymyile tai kuole. Vaikeaa olla itsevarma ja ammatillisesti pätevä, kun ääni päässä huutaa, että varo vaan, kohta nuo muut huomaavat, että sinä oletkin ihan epäonnistunut ja huono.

Ääni päässä paljolti ratkaisee, onko elämä raskasta suorittamista, jossa onnistumisen tunteet ovat harvassa. Ja joskus kun ilakoit jostakin saavutuksestasi, ääni päässä saattaa salakavalasti luikerrella tajuntaasi sanoen, että mitä sinä oikein kuvittelet, ei tuo ollut oikea onnistuminen.  Oli se, perkele! Suutu, huuda, käy se sisällissota, mitä tarvitset. Onnistumisia saa ja pitää juhlia.  Niitä on, ne pitää vaan nähdä.

ÄÄNI, JOKA TUO ONNEN

Pystyisitkö kaivamaan sen ääneen, joka sanoo, että sinä riität, sinä olet arvokas ja sinä saat tehdä virheitä. Sen äänen meistä jokainen tarvitsee. Armollisen ja lempeän. Sen saman katseen, jonka me niin mielellämme annamme toiselle ihmiselle. Sen äänen ja viestin, jota me odotamme kuulevamme meidän läheisiltämme. Kannustava ääni on lähempänä kuin uskommekaan. Se on meissä. Kuuntele sen hentoa viestiä.  Voimista sitä. Ääni ratkaisee heräätkö onnellisena uuteen päivään vai tuskaisena odottaen epäonnistumisia. Kuulostele, kallistele päätäsi ja löydä se ääni, joka tuo sinulle onnen.

Kesä tekee tuloaan ja koivun lehdet ovat alkaneet vihertää. Luonto herää talven jäljiltä henkiin. Herää sinäkin. Tästä tulee hieno ja onnellinen kesä!