Kesä – se on tässä ja nyt 27.6.2015

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Istun pihalla auringossa ja ajattelen, että nyt se on taas täällä, nimittäin kesä. Mietin menneitä kesiä ja oloni muuttuu haikeaksi. Kaikki elämäni kesät, iloineen ja suruineen, ovat menneet. Ja samalla tulee mieleeni, että minähän olen jo vanha, tai no, en vanha, mutta vahvasti keski-ikäinen. Olenkohan elänyt menneitä kesiäni ollenkaan? Olen tainnut lähinnä tuskailla, kun pitää pakata niin paljon tavaraa matkoille mukaan, kiukutellut kun on ollut liian kuuma tai kun on niin ikävää, vettäkin vaan sataa. Luulenpa, että en ole kertaakaan pysähtynyt kuuntelemaan lintujen laulua ja katsomaan, kuinka koivujen lehdet heiluvat leppoisasti hentoisessa tuulessa. Olen puskenut,  vaatinut, suorittanut ja tiuskinut menemään naama väkinäisessä hymyssä? Apinan raivolla päättänyt, että tästäkin kesästä selvitään vaikka onkin niin vaikeaa.

Tänään istun tässä ja aurinko lämmittää. Elän nyt tätä kesää, tätä kesäpäivää. Osaisinpa keskittyä siihen. Olemaan läsnä tässä ja nyt, tässä kesäpäivässä. Niin helposti nimittäin ajatukseni karkaavat menneisiin ja löydän sieltä kaikkea sellaista, jossa nyt toimisin toisin. Elänkö siis tänäänkin jossain, joka on jo mennyt? Voisinko iloita siitä, että nyt osaisin monessa tilanteessa toimia toisin? Voisinko hyväksyä sen, että silloin en osannut? Kyllä minä voin. Ja jos jossain hetkessä en osaa, niin opettelen. Minulla on tässä hyvä olla. Minulla on kyky oppia.

TÄSTÄ TULEE HYVÄ KESÄ

Keskeytän kirjoittamisen hetkeksi kuullakseni tarkemmin lintujen laulua. Hymyilen. Mieleeni muistuu yksi hauska kesämuisto muutaman vuoden takaa, niitäkin kun onneksi on. Ja paljon. Kaikki kolme tytärtäni olivat mökin ulkohuussissa käymässä. Joku siinä pytyllä istuessaan selaili vanhaa aikakausilehteä ja löysi sieltä Nokian matkapuhelinmainoksen. Me vanhemmat pienen matkan päässä pelästyimme, että jotain kamalaa on sattunut, vähintään kyy puraissut, kun huussin suunnalta alkoi kuulua käsittämättömän kova mekkala. Selvisi, että tytöt nauroivat katketakseen, siis sellaista huutonaurua, mainokselle, jossa sanottiin: ”Enää sinun ei tarvitse muistaa ystäviesi puhelinnumeroita, uuteen Nokian matkapuhelimeen voi tallentaa jopa 48 eri puhelinnumeroa.”

Päätetään kaverit, että tästä tulee hyvä kesä. Keskitytään hetkeen ja otetaan siitä kaikki irti. Hankitaan kivoja kesämuistoja tietäen, että menneisiin kivoihin muistoihin ei tarvitse jäädä kiinni kun niitä tulee aina lisää. Tehdään asioita, joista pidämme, annetaan aikaa läheisillemme ja nautitaan. Satoi tai paistoi, kesä 2015 on tässä ja nyt!

Ihanaa ja levollista kesää sinulle lukijani. Olen kiitollinen hyvästä palautteesta, jota olen saanut. Kiitos!

”IHMINEN LASKEE HUOLENSA, VAAN EI ILOJAAN. JOS HÄN SEN TEKISI, HÄN HUOMAISI ETTÄ JOKAISESSA ELÄMÄNOSASSA ON KYLLÄLTI ONNEA.”  -Fedor Dostojevski