Minä, me, menestys

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kyllä se oli synkkää aikaan joitakin vuosia sitten, kun tiesin, että joudun luopumaan itselleni tärkeästä ja mieluisasta työstä. Olin siihen astisen urani huipulla, vastuullisessa ja vaativassa työssä, jossa sain kehittää, rakentaa ja tehdä yhteistyötä mahtavien ihmisten kanssa maailmanlaajuisesti. Sitten sairauteni, MS-tauti, teki sen verran paljon tepposia, että piti valita jatkanko silloisessa työssä riskinä kunnon heikkeneminen vai järjestellä työt niin, että oman kunnon kuuntelu olisi helpompaa. Valitsin jälkimmäisen. Siitä se ajatus sitten lähti.

Perustamani yritys Mentoritas Oy täyttää jo tänä keväänä 5 vuotta. Tuosta viidestä vuodesta osan olin vielä myös osa-aikaisena palkkatyössä, mutta nyt jo reilun pari vuotta pelkästään yrittäjänä. Ja tosi kivasti on mennyt. Olen saanut tehdä hienoja esimies-, työyhteisö- ja vuorovaikutusvalmennuksia, HR-projekteja ja johdon konsultointeja asiakasyrityksissäni, tavata yksilötapaamisissa monenlaisia ihmisiä monenlaisine iloineen ja suruineen. Vaikka luopumisen hetki uraputkestani kansainvälisessä loistofirmassa silloin tuntui lamaannuttavalta, enkä silloin nähnyt, että hyvääkin on tulossa, niin onneksi nyt tiedän paremmin. Olen nykyään enemmän kuin tyytyväinen työelämääni. Ja uskon, että kun olen tyytyväinen työelämääni ja elämääni yleensäkin, myös sairauteni on pysynyt hienosti aisoissa. En vaihtaisi enää takaisin entiseen.

Tervetuloa Minna ja Melissa

Minä – Me – Menestys on ollut kantava pohja ja ideologia Mentoritaksen valmennuksissa. Kaikki lähtee paremmasta itsetuntemuksesta, joka johtaa parempiin kohtaamisiin niin johtamisessa, kollegoiden kuin asiakkaidenkin kanssa ja siitä taas seuraa menestys. Vaikka olenkin nykyisessä työssäni saanut olla tekemisissä ihmisten kanssa, joilta olen itsekin kaiken aikaa oppinut paljon, niin olen myös vähän salaa kaivannut työkavereita, joiden kanssa sparrata, ideoida ja kehittää.
Olen tuota minä-osuutta kovastikin hoitanut viimeaikaisten koulutusteni ja oman kasvu- ja kehittymisprosessin myötä. Me-osuutta olen mahtavasti saanut hoitaa asiakkaitteni kanssa. Ja on tästä kaikesta seurannut menestystäkin, niin minulle, Mentoritakselle kuin asiakkaillenikin. Nyt kun vielä saan tuohon me-osuuteen lisättyä muutaman ammattitaitoisen ja inspiroivan työkaverin, niin avot, mikäs sen parempaa.

Nyt nimittäin vihdoinkin minulla on muutama työkaveri. Minna, pitkälinjan asiakaskokemus- ja työelämävalmentaja, huipputyyppi, jonka hihat alkavat todenteolla heilumaan huhtikuun alusta. Ja Melissa, aikuiskasvatustieteen opiskelija, reipas ja innostunut nuori aikuinen, jonka osa-aikainen työpanos tuntuu mahtavalta.

Mentoritas muutti samassa talossa isompiin ja valoisimpiin tiloihin hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Tervetuloa Espoon Leppävaaraan moikkaamaan. Nettisivut ovat uudistuksen alla. Hienoja asiakasprojekteja on työnalla ja tulossa. Ideoita ja suunnitelmia on vaikka kuinka. Yhdessä tekemisen voima on jo nähtävissä. Meidän seurassa on myös vielä tilaa muutamalle uudellekin työkaverille. Lue Mentoritaksen sivuilta lisää, jos kiinnostaa vaikuttava ja ihmisläheinen työ kivassa työporukassa.

Valoa kohti mennään jo kovaa vauhtia. Talvi on jäänyt taakse ja kevät tuo valoisuutta ja uutta kasvua joka päivä. Kaikki on juuri nyt niin kuin kuuluukin olla.

Valoa ja iloa kevääseesi toivottelee Maritta.