Ohjelmassa lomailun opettelua

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mielestäni olen aina ollut ihan hyvä lomailija. Olen onnistunut siirtämään työt sivuun ja keskittymään oleiluun, siihen ihanaan lomailun keveyteen, rauhallisiin aamuihin, koirien rapsutteluun, pitkiin lounaisiin ja auringon laskuihin.

Nyt kuitenkin juuri tällä hetkellä on hieman toisin. Olen tässä tehnyt lomalle jäämisrituaaleja jo pari viikkoa ja vieläkään en ole täysin irti töistä. Se johtuu nyt siitä, että on niin monta mielenkiintoista projektia työn alla ja monta uutta kehityshanketta meneillään. Työn alla on uusia verkkopohjaisia työkaluja valmennusten ja asiakasprojektien tueksi. Verkkopohjaisissa työkaluissa tuetaan esimiesten eri työsuhdetilanteiden johtamista alustusten ja työsuhdetilanteissa esitettävien esimerkkikysymysten muodossa. Punaisena lankana valmentava johtaminen. Myös yritysten sisäisten mentorointiohjelmien tueksi on tulossa mentoreille laaja tukimateriaali.

Työn alla on myös valmentavan johtamisen dialogialusta niin esimiehille kuin työyhteisön jäsenillekin. Valmentavaa kulttuuria kun ei saada rakentumaan ilman, että kaikki työyhteisössä pysähtyvät aiheen äärelle. Jos työpaikan kulttuuria halutaan muuttaa enemmän itseohjautuvaan, vastuullisempaan ja kannustavampaan suuntaan, niin jotain pitää muuttua. Todella mielenkiintoista miettiä, miten dialogialustan keinoin tähän muutokseen ohjataan.

Meistä on myös tehty videoita, joista tänään näin ensimmäiset versiot. Oli muuten aika kuumottavaa katsoa videot. Jännää ihmiselle, joka epäonnistuu aina kuvissa puhumattakaan videoista. Ja jonka ääni kuulostaa omissa korvissa oudolta. Videoiden hyödyntämistä eri keinoin ei oikein voi olla miettimättä. Eikä sitä, että kuulostanko ja näytänkö ihan hölmöltä.

Mars laiturin nokkaan

Ja samaan aikaan, haluan loman. Tarvitsen loman. Minulla on kyllä siihen kaikki edellytykset. Pikkureissuja sovittuna perheen kanssa, mökki, sauna ja no, välillä myös se auringon paiste. Asiat ovat kesken ja niin niiden kuuluukin olla. On mahtavaa, että kaikenlaista kivaa on odottamassa jahka akut on ladattu ja laiturin nokassa riittävästi istuttu.

Tänään tapaan vielä yhden asiakkaan. Sen jälkeen. Loma. Ja jos ajatus karkaa kaikkeen työhön liittyvään mielenkiintoiseen, niin olkoon sitten niin. Pääasia, että ei jää niihin ajatuksiin niin kiinni, että kierrokset kasvavat ja lomailu keskeytyy. Välillä sitä joutuu ihan opettelemaan olemaan. Olen sen joskus osannut, aion osata taas.

Ihanaa kesää myös sinulle 🙂

- Maritta