Uuden vuoden lupaukset on tehty rikottaviksi!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Moni ajattelee, että vuoden vaihtuessa on oikea aika tehdä haluttuja muutoksia, ja että elämä alkaa vähän niin kuin alusta? Tehdään lupauksia aidosti uskoen siihen, että tuleva vuosi olisi jotenkin erilainen ja parempi kuin mennyt. Lopetetaan tupakointi, alkoholin käyttö tai liiallinen mässäily. Aloitetaan kuntoilu, tipaton tammikuu, tupakkalakko ja laihdutuskuuri. Intoa uhkuen päästään uuden, paremman ja terveellisemmän elämän syrjään kiinni. Mutta sitten tapahtuu jotain merkillistä!

TAPAHTUU POIKKEUS

Ensin tulee ihan vaan yksi poikkeus. Voikin juuri tämän kerran antaa itselle vähän löysää ja syödä kermakakkua tai  kun on käynyt niin ahkerasti kuntosalilla, niin sen voi jättää tämän kerran väliin ja mennä kavereiden kanssa baariin.  Tupakkaa voikin polttaa kun ottaa pari lasia viiniä ja viiniäkin voi ottaa kun tuo tipaton tammikuu vaihtui helmeilevään helmikuuhun.

Sitten tuleekin jo kesä, sixpäkki on edelleen piilossa parin makkaran takana ja portaiden nouseminen hengästyttää. Kaikki on ihan niin kuin ennenkin, joten voi ihan hyvin korkata viinipullon tai syödä levyn suklaata. Tämä vuosi onkin jo elämän muutoksen osalta pielessä, joten nyt voi keskittyä nauttimaan elämästä ja syödä sipsejä ja suklaata punaviinilasillisen kera löysissä verkkareissa sohvalla elokuvaa katsellen.  Miksi edes yrittää luopua kaikesta kivasta, elämähän on tehty nautittavaksi.

Okei, on vähän huono omatunto, kun päätös terveellisistä elämäntavoista taas kaatui mutta hurlumhei, ei mietitä sitä nyt, vaan tehdään jotain kivaa,  jotain millä voi karkottaa ikävän huonon omantunnon. Mennä vaikka shoppailemaan. Siinä mieli virkistyy ja murheet unohtuu.  Ei tässä mitään paeta, elämä on tehty nautittavaksi.

Minulla karkkilakko loppui muutama päivä sitten ihaniin jogurttimanteleihin, oletko maistanut. Sairaan hyviä ! Ai niin, paitsi, että ne ei olekaan karkkia vaan manteleita samoin kuin suklaarusinat on rusinoita ja Fani-palat keksejä.  En minä petä itseäni, minä vaan nautin elämästä!