Uusi työ – uhka vai uudistuminen?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mietin pitkään omaa muutosmatkaani kohti uutta urapolkua. Minulla oli loistokollegat, mielenkiintoinen työ ja horisontissa toimialan mielenkiintoinen muutosmatka. Pitkä ja monipuolinen kokemus isossa organisaatiossa haastoivat pohdintaani ja monta muuta hyvää. Olisinko valmis vaihtamaan tuon kaiken epävarmaan olotilaan, ilman selkeää onnistumisen varmuutta?

Olin perustyytyväinen, mutta kuitenkin sisälläni keikkui tarve ammatillisesta uudistumisesta ja uudenlaisen polun löytämisestä. Aloin pohtia erilaisia vaihtoehtoja, uhkakuvien sijaan mahdollisuuksien kautta. Hiljalleen mieleni työkalut ja vaihtoehtojen vertailu olivat rakentaneet polkua, jossa voisinkin muutoksen pyörteessä olla hymyssä suin, luottaen ja aistien. Päämäärän ollessa avoin, keskitynkin matkan tekoon ja maisemiin, uutta oppien.

Miksi se niin kovin mietityttää? 

Työelämän aikana useat meistä ovat jossain kohtaa tilanteessa, jossa uuden työpaikan haku tai työtehtävien vaihto on edessä. Eteen saattaa tulla myös tilanteita, joissa uuden työn tai toimialan vaihto on ainoa vaihtoehto.Syitä muutokselle voi olla monia. Monesti näiden päätösten tekeminen on vaikeaa, sillä koskaan ei voi etukäteen tietää, mitä uusi tuo tullessaan. Vaatii aina rohkeutta hypätä uuteen. Minulle uravalmentajan kanssa käydyt keskustelut, kysymykset ja uudet näkökulmat toivat ihan uutta ajattelua.

Onnellinen työntekijä -työkirja

Mitä tavoittelen, mikä innostaa?

Jos on itsensä puolella ja yrittää vaikuttaa niihin asioihin, mihin voi, se riittää. Jos vaikuttaminen ei tuo toivottua tulosta, onkin aika pohtia, miten asian kanssa eläminen vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja työintoon. Mikäli tuntuu siltä, että nykyisessä työssä tai uusissa vaihtoehdoissa ei ole mahdollista saavuttaa sitä, mitä itse tavoittelee, tehdä sellaista työtä ja tekemisen meininkiä, mikä itselle on motivoivaa, niin on pohdinnan paikka.

Työelämä vie tästä ainokaisesta elämästä ison osan. Ei ole ollenkaan samantekevää, miten tuon ison osan viettää ja miten se vaikuttaa myös muuhun elämään.

 

On tärkeä ymmärtää haluaako  jostain pois vai haluaako jotain tilalle?

Kun mielessäsi on ajatus uuden työpaikan hakemisesta, toimialan tai työtehtävien vaihtamisesta, on hyvä pysähtyä itsensä äärelle. Jos asia kovin mietityttää, kiire ei ole hyvä kaveri. On tärkeää pohtia kunnolla, mitä työelämältään ja työtehtäviltään haluaa ja mitä ei halua. Mitkä ovat omat vahvuudet, joiden varaan omaa uraansa rakentaa ja mistä oma hyvä työelämä koostuu. Tietenkin myös työhakemusten tekeminen, ansioluettelon päivittäminen ja valmistautuminen työhaastatteluihin muiden työnhakuun liittyvien asioiden ohella on tärkeää. 

Olen usein kuullut arvostavia ja ihailevia kommentteja uran vaihtajan rohkeudesta. Ja kyllä, uskallusta ja rohkeutta uusille urille hyppääminen vaatiikin. Moni uranvaihtaja kuitenkin itse sanoo, että pelkäsi, jännitti ja koki suurtakin ahdistusta miettiessään omaa siirtoaan. Ja se onkin ihan luonnollista. Sillä kukaan ei ihan varmasti näe, mitä muutos tuo tullessaan.

Rohkea ei ole se, joka ei pelkää, vaan se, joka tekee vaikka vähän pelottaakin. Löydä oma rohkeutesi, rehellisesti omalla puolellasi. Jos tarvitset urapolullasi pohdintoihin tukea, ole rohkeasti yhteydessä ja jutellaan lisää.

Terkuin, Minna

*****************

Minna Linna toimii Mentoritas Oy.ssä asiakaskokemus-, työyhteisö- ja uravalmentajana. Hän on kokenut esimies, inspiroiva puhuja ja muutoksen moniottelija, joka uskoo erilaisuuden ja muutoksen voimaan sekä uuden ajan johtamiseen, johon mahtuvat sekä tunteet että bisnes.

”Onnistuessamme yksilöinä, tiimeinä, yrityksinä, verkostoina ja yhteiskuntana, kaikki voittavat. Tahto, kehittyminen ja tekeminen lähtee meistä ihmisistä. Se lähtee minusta.”

Ota yhteyttä! Lisää palveluistamme ja urasuunnittelusta -> sivuiltamme.

050-3744191 tai minna@mentoritas.fi