Vain ääneen sanottu on totta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ihmisillä on kyky tehdä kaikenlaisia tulkintoja ja oletuksia mitä erilaisimmista asioita.  Havainto on sellainen, minkä jokainen ihminen mistä päin maailmaa tahansa näkee samanlaisena. Nainen istuu tuolilla, mies puhuu puhelimeen tai lapsi itkee. Mutta se, että nainen istuu tuolilla minua vastapäätä, mutta hän ei oikeastaan haluaisi istua siinä, koska kokee minun juttuni tylsiksi, muuttaa havainnon tulkinnaksi.

Tulkintojen takia tehdään joskus epäviisaita valintoja. Lähdetään auttamaan toista, vaikka hän ei halua apua tai poistutaan paikalta, vaikka toinen ei olekaan sanonut, ettei seura kelpaa. Jos toimitaan oman tulkinnan mukaisesti, ei tehdä palvelusta toiselle, vaan toteutetaan sitä, mikä itse koetaan tärkeäksi.

Havainto vai tulkinta

On hyvä opetella erottamaan havainnot ja tulkinnat toisistaan. On hyvä opetella uskomaan, että se, mitä on ääneen sanottu, on totta. Jos haluaa varmistaa, onko oma tulkinta totta, niin ainoa keino siihen lienee kysyminen.

Tulkintojen tekeminen ei ole vaarallista, kaikki niitä ainakin jossain määrin tekee. Se, mikä tulkintojen tekemisessä voi olla jo vaarallisempaa, on se, jos oman tulkinnan perusteella lähtee toimimaan. Jos esimerkiksi tulkitaan, että toinen on hermostunut tai vihainen, voi tulkinnan tehnyt alkaa pelätä esittää seuraavaa asiaansa tai kysymystään, mikä ei lopulta johda keskustelussa toivottuun lopputulokseen.

Samoin oman tulkinnan perusteella aletaan helposti laittaa sanoja toisen suuhun. Sen, jonka suuhun niitä sanoja on laitettu, pitäisi sanoa, että en näe asiaa noin tai että älä laita sanoja minun suuhuni. Mutta se vaan jätetään usein sanomatta. Ettei vaan tulisi mitään säätöä. Usein joku asia saatetaan jättää kokonaan sanomatta tai kysymättä, koska jo valmiiksi muka tiedetään, mikä olisi vastaus. Ei tiedetä.

Miten vaikeaa onkaan olla liikaa tulkitsematta. Mutta opetella voi. Minä ainakin yritän opetella tätä(kin) joka päivä. Keskustelukumppanin kehon kielestä ja ilmeistä kun helposti tulkitaan jotakin, mutta vain kysymällä voi päästä selvyyteen siitä, onko tulkinta oikea vai ei.

Havaintoja päivääsi!

Terkuin, Maritta

******************

Maritta on Mentoritas Oy:n perustaja, kokenut valmentaja, esimies ja HR-ammattilainen. Hän on tietokirjailija,  jonka osaamisella on syntynyt  jo 6. painos Henkilöstöasiantuntijan käsikirjasta sekä valmennuksissa paljon käytetty työkirja ”Onnellinen työntekijä”.

Maritta on työelämävalmentaja, mentori, coach ja terapeutti, jonka lempeän vuorovaikutuksen äärellä löytyy itsetuntemuksen ja merkityksen avaimia.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää valmentavan johtamisen hyödyistä.

Lisää Minä, me, menestys-valmennuksistamme löydät tämän linkin takaa .